Живописните картини на Александър Моллов, също както и графичните му илюстрации се характеризират с използването на символистични елементи, знаци и феерични образи. Във всяка негова творба се разкрива уникален сюрреалистичен свят, изпълнен със загадъчност, мистерия и визуална изящност. Платната на художника се предлагат в различни по-големина размери, като всяко едно платно е нарисувано на ръка с маслени бои върху канвас.

Докато се разхождах по малките улички на Ним, впечатлен от вековната архитектура и чара на средиземноморската атмосфера, се случи нещо необичайно. Сякаш градът сам ме водеше и ми разказваше историите си, написани в отдавна отминалите времена. Този мистичен град беше окупирал сетивата ми и някак неусетно ме отведе до сцената на Feri’Art – това е конкурс, който се провежда ежегодно в Ним. И в този миг, повлиян от преживяването си, реших да тествам силата на своето творчество и да се явя на конкурса

А за моя най-голяма изненада спечелих второ място. Върнах се в България с красив медал и всеки път, когато го погледна, се надявам, че някой ден ще се върна в Ним. А градът отново ще ме разходи по прекрасните си френско-италиански улици и ще ме отведе до ново приключение.