През 1987 г. се формира уникален за времето си театър, който просъществува около 8 г. Основан е от Вельо Горанов – изтъкнат мим и актьор, навремето сравняван с Марсел Марсо. Театърът първоначално е замислен като пътуващ, откъдето идва и името му “Движение”.

Историята му започва от градинката до хотел „Хемус“, днес позната като City Center Sofia, където се издига голяма метална конструкция – шапито, която служи като сцена на театъра. Александър Моллов е поканен от основателя на театъра Вельо Горанов да се присъедини към работния екип като изпълняващ длъжността художествен директор. А.Моллов създава цялостната визия на театър “Движение” като дизайн на лого, плакати, костюми, програми за предстоящите представления и не на последно място – сценографията.

Дизайн на част от програмите за предстоящ спектакъл. Отразява артистичната визия и стил на театър „Движение“.

В началото на 90-те години разтърсващите демократични промени водят България до години на преход, белязани със страх, несигурност и нестабилност. Тези години слагат края и на театър “Движение”. Въпреки неприятностите и трудностите на времето изиграните постановки в театър “Движение” остават в историята с немалко отличия, награди и признание от публиката.

Голяма част от сценографията и костюмите, за съжаление, не е архивирана, а показаните тук плакати са предоставени от актьори и приятели на семейството. Снимковият материал е загубен и затова някои от декорите са възстановени по памет, като скици и рисунки.