Вдъхновен от гръцката митология, библейски притчи и класически разкази, Александър Моллов създава илюстрации, изобилстващи от символика и мистицизъм. Пренасяме се в неговото богато въображение чрез изящни графични илюстрации, отличаващи се с фин щрих и внимание към детайла. Всяка една илюстрация е прецизно изработена на ръка върху картон с умело използване на цветен туш и рапидограф.

В картините си се стремя да изградя сюрреалистичен визуален разказ, който да ни отведе в света на митовете и легендите. Желанието ми е да предизвикам зрителя да се потопи в дълбочината на историята и да разгадае сам скритите послания във всеки символ, форма или цвят.

ИЛЮСТРАЦИИ КЪМ КНИГИ

През годините Александър Моллов е илюстрирал множество книги с поезия, разкази и новели, включително и детски приказки. Магия е една от последно илюстрованите му книги с поезия. Създаването на илюстрация по даден поетичен стих е специфична и умела задача, затова и не всеки артист се впуска с лекота в нея.

Като художник, който създава илюстрации към поезия, целта ми е визуално да уловя същността на стиховете и чрез рисунъка да засиля емоционалното въздействие от написаното. Всяка илюстрация е визуална интерпретация на текста, отразяваща темата, настроението и тоновете на стиховете.

Владислав Икономов е български режисьор, писател, сценарист и преподавател в НАТФИЗ. Илюстрациите към неговата книга „За един милион долара и още незаснети филми“ са разкази към недовършени негови филмови проекти. В този успешно завършен работен проект две творчески сили се обединяват в една предизвикателна колаборация между режисьор и илюстратор.

Той бе един от най-интелигентните и ерудирани хора, които съм срещал в живота си, и за мен бе огромна привилегия да имам щастието и шанса да работя с личност като него. Тази книга е една малка част от многобройните му проекти.